bancamsports

Massagebehandling

BanCam Naprapat & Hälsa har jobbat med massagebehandling mer en 15 år. Vi erbjuder olika typer av massagebehandlingar för kunder och patienter från Nacka, Sickla och Värmdö. Vi är experter inom området och kan kombinerar olika massagemetoder för att försöka skapa en sådan smärtfri vardag.    

Massagebehandling är en urgammal behandlingsmetod som har utvecklas samt ökat i olika kombinationer med andra manuella metoder. I Sverige är troligtvis de mest kända massageformerna är klassisk massage. Idag fyller massagebehandling en viktig funktion inom både idrotten och friskvården. För idrottaren innebär att få massage viktigt för att få en snabb återhämtning efter träning och tävling. Inom företag, tjänstesektorn samt kommunala enheter kan massage vara en viktig del av friskvården eller förmånen för att öka hanteringen av rörelse- och stressrelaterade besvär. Läs mer på Friskvård..

 Massagebehandlingar vi erbjuder:

Naprapatisk massage är den grundläggande formen för behandlingen av muskulatur som används inom naprapati. Genom en kombination av tryck och töjning, bearbetas dessa vävnader. Denna massagebehandling har som syfte att öka cirkulationen samt att minska smärt- och spänningstillstånd.

Klassisk svensk massage arbetas främst för att mjuka upp spända muskler och tänja närliggande bindväv. Syfte är att öka cirkulationen samt att minska smärt- och spänningstillstånd som skalla ge en läkande effekt. Vidare kommer denna massagebehandling ge ett avslappande och lugnande effekt för sinnet genom att beröring frigör lugn och ro hormoner.

Idrottsmassage är en unik behandlingsmetod där syftet är att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Det primära är alltså inte bara avslappning som ofta är syftet i klassisk massage. Idrottsmassage brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage.

 Honungsmassage är en unik behandlingsmetod och som uppskattas för sin förmåga att lindra stress och lugna nervsystemet. Honungsterapi är en utmärkt behandlingsform för att motverka överansträngning, trötthet i kroppen, depression och sömnlöshet. Honungsmassage har även indirekt påverkan på flera av våra viktiga organ såsom magen eller njurar. Läs mer på Hudbehandling..

Genom en kombination av tryck och töjning, bearbetas honungen djupt i porerna kring huden och därmed absorbera toxiner från huden. Med andra ord sker honungsmassage.

Kontakta oss

Adress

Sensomotorisk kontrollsträning kan utföras isometrisk eller dynamisk där träningssyfte är ur ett tredimensionellt synsätt. Sensomotorisk kontrollsträning involverar koordination, balans och kroppsmedvetenhet i funktionella rörelsemönster.  

Med hjälp att identifiera kroppens asymmetrier samt felbelastningar, utifrån hur kroppen rör sig i rummet, kommer vi att erbjuda kunden att förstärka sina tillfälliga strukturella svagheter där slutsatsen blir medvetandegöra och specificera tränings så att ge varje individ möjlighet att uppnå bästa livskvalitet under en livsstil av aktivitet, prestanda och deltagande.