bancamsports

Artros

Vad är artros ?

Artros är en vanlig ledsjukdom som påverkar brosket i lederna. Det är den vanligaste formen av artrit och drabbar främst äldre människor, men det kan förekomma hos personer i alla åldrar. Här är några enkla fakta om artros:

Tillståndet är ett ospecifik tillstånd som kan uppträda efter ledskada, ledsjukdom eller missbildning. Även mjukdelar såsom ledband och muskler påverkas där leden kan så småningom bli stel, göra ont eller svullna. 

Tillståndet tar långt tid att utveckla.  Besvären sitter ofta: 

  •  knäleder
  • höftleder
  • fingrarnas leder
  • ryggen
  • stortåns grundled

Även mjukdelar såsom ledband och muskler påverkas av artros. Dem vanliga symptom vid artros: 

  1. Smärta: En av de vanligaste symtomen på artros är smärta i de drabbade lederna, vanligtvis i knän, höfter, händer eller rygg. Smärtan kan vara värre efter fysisk aktivitet eller längre tids stillasittande.

  2. Stelhet: Personer med artros kan uppleva stelhet i lederna, speciellt efter att ha suttit stilla en tid eller på morgonen när de vaknar.

  3. Svullnad: Svullnad kring de drabbade lederna kan förekomma på grund av inflammation.

  4. Minskad rörlighet: På grund av broskets nedbrytning kan lederna gradvis förlora sin normala rörlighet och flexibilitet.

Orsak till artros ?

Artros har ofta kallats en förslitningssjukdom. Men förutom nedbrytningen av brosk påverkar även åkomman hela leden. Det orsakar förändringar i benet och försämring av bindväven som håller ihop leden och fäster muskler vid ben. Det orsakar också inflammation i ledslemhinnan.

Orsaker kan vara: 

Kontakta oss

Adress

Sensomotorisk kontrollsträning kan utföras isometrisk eller dynamisk där träningssyfte är ur ett tredimensionellt synsätt. Sensomotorisk kontrollsträning involverar koordination, balans och kroppsmedvetenhet i funktionella rörelsemönster.  

Med hjälp att identifiera kroppens asymmetrier samt felbelastningar, utifrån hur kroppen rör sig i rummet, kommer vi att erbjuda kunden att förstärka sina tillfälliga strukturella svagheter där slutsatsen blir medvetandegöra och specificera tränings så att ge varje individ möjlighet att uppnå bästa livskvalitet under en livsstil av aktivitet, prestanda och deltagande.