bancamsports

Ryggskott!

Har du fått ryggskott?

Smärta i nacke och ländrygg

 

Ett ryggskott är en plötslig och intensiv smärta i ryggen som kan göra det svårt att röra sig normalt. Det är vanligtvis resultatet av en muskel- eller ligamentspänning i ryggen. Orsaken till ryggskott kan vara en snabb och oväntad rörelse, tung lyftning, eller en kombination av faktorer som kan sätta extra belastning på ryggmusklerna och ligamenten.

Symtom på ryggskott inkluderar:

 1. Intensiv smärta: Plötslig och skarp smärta i ryggen, vanligtvis i ländryggen (nedersta delen av ryggen).
 2. Begränsad rörlighet: Det kan vara svårt att böja sig, stå upprätt eller genomföra enkla rörelser utan smärta.
 3. Muskelstelhet: Musklerna kan bli stela och spända runt området där smärtan uppstår.
 4. Smärta vid vissa rörelser: Vissa rörelser, som att böja sig framåt eller rotera kroppen, kan förvärra smärtan.
 5. Eventuell strålande smärta: Smärtan kan stråla ut från ryggen och följa längs med nervbanor till benen.
Meridianmassage

Behandling av ryggskott

Behandlingen kan variera beroende på allvaret av skottet och individens specifika situation. Här är några åtgärder som kan hjälpa:

 1. Passiv Vila: Vila i början kan vara nödvändigt för att undvika ytterligare skada och för att låta ryggmusklerna slappna av. Dock är inte rekommenderat att ligga eller sitta still under en hel dag. Ut och promenera!. 
 2. Fysisk aktivitet: Att ligga stilla för länge kan förvärra stelheten. Gradvis återgång till normala rörelser och lätta övningar kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och minska stelhet.
 3. Naprapatbehandling: Ta hjälp av en naprapat för en korrekt undersökning och behandling. Kan hjälpa dig att få ner den akuta smärta och den långvariga problematiken. 
bild-BCSH-kopia

3 enkla Tips från Naprapaten vid akut ryggskott!

 1. Ta en promenad på ca 20-30 min. Helst plan yta ( löpband/löpbana)
 2. Andas in genom näsan på två steg (hitta rytmen). För att sedan…
 3. Andas ut genom munnen på sju steg (hitta rytmen). 

Lycka till!

Tidigare artiklar

Sockervaxning!

Sockervaxning? Sockervaxning, även känd som sugaring, sockring, persisk vaxning eller orientalisk vaxning, är smidig och hygienisk metod av hårborttagning! Sockervaxning är skonsammare metod av hårborttagning

Read More »

Diatermi med CRI-metoden!

Diatermi med CRI- metoden? Diatermibehandling är en termisk behandlingsmetod där man med hjälp av högfrekvent elektromagnetisk värmer delar av kroppen. CRI-metoden (Capacitive, Resistive, Ions-Resonance)-  hjälper

Read More »

Naprapatbehandling!

Naprapatbehandling? Naprapatbehandling tar sin utgångspunkt i den diagnosen naprapaten ställt. Utifrån denna utformas en behandlingsplan för hur naprapaten bäst kan behandla patientens symptom med utgångspunkt

Read More »

Följ oss på Facebook

Sensomotorisk kontrollsträning kan utföras isometrisk eller dynamisk där träningssyfte är ur ett tredimensionellt synsätt. Sensomotorisk kontrollsträning involverar koordination, balans och kroppsmedvetenhet i funktionella rörelsemönster.  

Med hjälp att identifiera kroppens asymmetrier samt felbelastningar, utifrån hur kroppen rör sig i rummet, kommer vi att erbjuda kunden att förstärka sina tillfälliga strukturella svagheter där slutsatsen blir medvetandegöra och specificera tränings så att ge varje individ möjlighet att uppnå bästa livskvalitet under en livsstil av aktivitet, prestanda och deltagande.